Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone

Les àrees de formació musical que s’imparteixen al CEM María Grever abasten la formació musical clàssica, moderna i tradicional, incloent instruments de les anomenades músiques del món, mediterrànies i tradicionals catalanes. Les activitats del centre estan dirigides a totes les edats, començant des de nens de 3 i 4 anys. L’alumne / a podrà realitzar els seus estudis de manera personalitzada, desenvolupant el seu talent artístic musical.

Musicoteràpia

Descobreix el nostre Itinerari de recursos i eines en musicoteràpia.

El CEM María Grever presenta el seu Itinerari de Recursos i eines en musicoteràpia destinats a professionals de la salut, pedagogia, músics,…
El programa té un caràc ter eminetment pràctic.
L’itinerari preten oferir una visió global del fet musical i està dividit en 3 blocs: el cos – instruments – musicoteràpia i finalitza amb la possibilitat de realitzar pràctiques amb musicoterapeutes professionals.
Itinerari de recursos i eines en musicoteràpia 

Bloc El cos

– Anatomia i fisiologia humana.
– Neurologia de la música.
– Psicologia i música.
– La veu en musicoteràpia.
– Educació del cos i meditació.
– Percussió corporal.
– Dansa teràpia i moviment teràpia.

Bloc Música

– Percussió en musicoteràpia
– Guitarra en musicoteràpia.
– Piano en musicoteràpia.
– Músiques del món.
– Improvitsació en diversos estils.
– Sonoteràpia.

Bloc Musicoteràpia

– Introducció a la musicoteràpia.
– Intervenció en musicoteràpia.
– Àmbits d’aplicació.
– Mètodes d’investigatió en musicoteràpia.
– Tecnologia per musicoterapeutes.
PRÀCTICA FINAL I TREBALL FINAL
 Altrament ofertem cursos i tallers de fomació continuada al llarg de l’any en musicoteràpia orientats a persones llicenciades en Psicologia, Pedagogia, Magisteri, Logopèdia, Professionals de la música, Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Educació Social, obviament totes les persones interessades també tenen cabuda.

 Iniciació i estimulació primerenca

Aquesta àrea d’ensenyament està dirigida als més petits (entre 3 i 7 anys). L’objectiu és iniciar els nens en el món musical i es fa mitjançant el moviment, el joc, la cançó, l’audició, els instruments Orff i noves tecnologies.

 

Música clàssica

En l’àrea de formació clàssica, s’impartiran classes d’instruments: piano, violí, violoncel, contrabaix , viola, guitarra, clarinet, saxòfon, flauta travessera, flauta dolça, cant líric, etc… Així mateix s’instarà a l’alumne a participar en formacions de cambra.

Música Moderna

En l’àrea de música moderna s’impartiran classes de guitarra elèctrica, bateria, baix elèctric, teclat, DJ, violí modern, saxòfon, veu, etc… Es podrà optar per estils com el jazz, rock, pop, gospel,  electrònica, hip-hop, etc… L’alumne podrà participar en combos especialitzats.

 

Música Tradicional / Músiques del Món

En l’àrea de Música Tradicional o Músiques del Món s’impartiran classes de percussions mediterrànies, cordes  mediterrànies (sas, tambur, llaüt, guitarró, etc.), instruments de doble canya (gralla, tenora, dolçaina, etc.), percussions de música tradicional catalana (tabal, calaix, etc.), veu. Es tractarà tant la tècnica de l’instrument com el repertori de la tradició musical mediterrània, latinoamericana, flamenca i tradicional catalana.

L’alumne podrà participar en combos especialitzats.

Teòriques

Les assignatures teòriques constitueixen una part bàsica en la formació de l’alumne. S’impartiran classes de Llenguatge Musical, Harmonia, Bandes Sonores, Història del Jazz, o Flamencologia, entre d’altres. Així com la preparació per la prova d’admissió de l’ESMUC, Taller de Músics, Liceu i Berklee College of Music.